Babysitter munka

2012 szept 25. | Egyéb

Azt gondolnánk, hogy milyen aranyosak a kisgyerekek, netán már sajáttal is rendelkezünk, tudunk vigyázni más gyerekére, nem olyan nehéz az, ezért elkezdünk babysitter munkákat nézni. Külföldön ez nagyobb divat, mint itthon Magyarországon, de az a tendencia, hogy itthon is egyre nagyobb tért nyer a gyermekfelügyelet.

De a babysitter munka nem is olyan könnyű, mint ahogyan elsőre hangzik. Először is nagyon fontos, hogy az adott szülővel jól ápolt, bizalmi kapcsolat legyen és a gyerekkel is jól kigyere. Fontos a szülő által összeállított napirendet betartani, ez biztonságérzetet ad mind neked, mind a szülőnek is, hogy mindig tudja, mit csinál a gyerek.

Babysitter munkaEzen kívül számos készséggel is rendelkezni kell, hogy a babysitter munka jól menjen:

–          Egy babysitternek ismernie kell pár gyerekdalt, mondókát

–          Külföldön dolgozó babysitter estében helyesen kell beszélnie a nyelvet, hiszen vele elég sok időt eltöltenek a gyerekek, természetüknél fogva tanulnak tőle

–          Napközben a babysitter játszik velük, lefoglalja őket tartalmas dolgokkal, énekel velük, festenek, rajzolnak, báboznak.

–          A legtöbb családnál több gyerek is van egyszerre, különböző korcsoportokból, ezért olyan elfoglaltságot kell nekik találni, ami minden gyereket lefoglal, vagy külön-külön is tudni kell velük foglalkozni.

–          Iskolás gyerek estében figyelni kell arra, hogy megcsinálja a leckét, megtanulja, amit kell, esetleg ki is kell kérdezni.

–          A jogosítvány előnynek számít, mert lehet, hogy el kell a gyereket hozni az iskolából.

–          A babysitternek rendet kell tartani a házban, el kell takarítani a gyerekek után (ruháikat kimosni, elmosogatni, esetleg főzni).