Álomfejtés

2012 aug 10. | Életmód

Hihetetlennek hangzik, valljuk be, nem a legbiztosabb dolgok közé tartozik, mégis mindenki kíváncsi lesz, ha álomfejtésről van szó.

Mindenkinek vannak extrém, vagy furcsa álmai, amikről esetleg úgy érezhetjük, hogy jelentenek valamit. Ilyenkor megpróbálunk a neten tájékozódni, vagy egy álomfejtésről szóló könyvet elővenni, esetleg felhívni valakit. Nagyon kis esélye van annak, hogy valós dolgokat, hiteles fejtéseket halljunk, ám nem lehetetlen.

Ez egy ősi tudomány, vagy hiedelem – kinek, mi tetszik. Már a Bibliában szó van erről, ám ott sem képes akárki az álomfejtésre. A legismertebb történet Nabukodonozor király álma a jövendőről, a világ pusztulásáról, mikor is a király jósokat, varázslókat hivatott, ám azt csak Dániel próféta tudta megfejteni, mondván Isten üzent neki az álmain keresztül.

Nem állítom, hogy isteni erő kell az álmok megfejtéséhez, de azért bárki nem lehet rá képes, egy könyv nem adhat rá választ, kell az a plusz valami, talán emberfeletti.

Ha valaki teheti, próbálja ki mindenképpen, biztosan különleges élmény.

(Egyébként az egyik legnagyobb online Álmoskönyv ezen a címen található: http://alom.puha.hu – ezzel is rákereshetünk álmunk egy-egy motívumára, bár mivel a témában fellelhető könyvek elég régiek, sok motívum nem szerepel benne, és ezen kívül az egyes motívumok „összeillesztése” sem egyszerű.)