Már csak egy nap

2012 júl 26. | Sport

Az egész világ már visszaszámol, holnap indul az olimpia… Ki hogyan készül fel főként mentálisan, akár a címvédésre is.

Nézzünk szét egy kicsit sportolói fronton, ki hogyan ugrik fejest a holnap kezdődő Londoni olimpiába.

Hál’ Istennek van jó pár magyar sportoló, akiktől az előző évek tapasztalatai alapján is sikereket és eredményeket várhatunk. Iszonyatosan nagy lehet a nyomás, komolyan becsülöm ezeket az embereket, hogy újból és újból nekiugranak.

Hogy csak a „legkeményebbeket” említsem, a háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda válogatott ismét címet védeni készül. Kiss Gergő elárulta, hogy sokszor a mentális erő és tartás nagyobb százalékban számít, mint hogy valaki tehetséges-e.

Janics Natasa és Kovács Kati

Janics Natasa és Kovács Kati

Janics Natasa és Kovács Kati, az örökifjú arany kajak páros azzal készíti és bíztatja magát, hogy számukra nincs ellenfél, senki nem olyan erős, mint ők. Janics a magabiztosabb, ő tudja, hogy nincs nála/náluk gyorsabb a mezőnyben, míg Kovács próbálja az esélyeket latolgatni, kire kell azért odafigyelni. Azt hiszem ez a szív és az ész kettőse egy hajóban, eddig legyőzhetetlennek bizonyult.

Cseh Laci, többszörös olimpiai második úszónk idén is versenybe száll a hírhedt amerikai kettős, Ryan Lochte és Michael Phelps ellen. Laci tisztában van ellenfelei képességeivel, de bízik képességeiben, bármi megtörténhet.

Én mindannyiuknak és természetesen az egész magyar csapatnak szorítok, és sikerekben gazdag olimpiát kívánok.