Ínycsiklandó nyári ételek (1. rész)

2012 júl 18. | Gasztro

Összegyűjtöttem néhány gyors, egészséges és ízletes nyári receptet. Van, amit már kipróbáltam, de a nagyja még tesztelés alatt… 🙂 Ígéretesnek tűnnek.

Nem akarom szaporítani a szót, nincs mit beszélni egy-két ízletes ételről, íme az első:

Morzsolt kukoricapehelybe forgatott csirkefalatok szederes-mustáros öntettel

A morzsolt kukoricapehely kellemesen roppanóssá teszi a csirkefalatokat. A szeder (vagy málna, kinek mi tetszik) mustárral kombinálva egy igazán ízletes édes-savanyú mártást eredményez. Köretnek ízlésünknek megfelelően bármit tálalhatunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss szeder vagy málna, finomra darabolva
  • 1 – 1,5 evőkanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál méz
  • fél kiló csirke mell, kisebb darabokra vágva
  • 0,5 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • morzsolt kukoricapehely
  • 1 evőkanál extraszűz olivaolaj

Elkészítés:

Pépesítsük és keverjük el a szedret (vagy málnát), a mustárt és a mézet egy edényben míg szósz állaga nem lesz.

A csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk. Helyezttük a kukoricapelyhet egy közepes méretű edénybe, morzsoljuk szét és forgassuk meg benne a csirkedarabokat.

Melegítsünk olajat egy serpenyőben és helyezzük bele a csirkedarabokat. Adjunk neki egy kis kérget majd alacsonyabb lángon süssük készre a húst, míg barnás színt nem kapunk. A kész csirkét a mártással tálaljuk.