Hamburger hús

2012 szept 29. | Gasztro

A hamburger lelke a hamburger hús. Vannak ugyan fagyasztottak is belőle, de azért az igazi a saját készítésű hamburger hús. Tudjuk, mi van benne, mivel mi csináltuk, így nagyobb bizalommal is vagyunk feléje.

Az igazi hamburgerhús tulajdonképpen marhahúsból készül, de lehet sertéshúsból is csinálni, ki melyik íz világot preferálja. Minden esetben nagyon jó minőségű hús kell a hamburger húshoz, olyan, ami színhúsból készült és lehetőleg mi daráltuk le.

A hamburger húsban, vagyis más nevén a pogácsában a hithű „hamburgeristák” szerint csak hús, só és bors van, de akárhogyan megfűszerezhetjük. Szokás bele mustár, ínyenc szószokat, hagymát tenni, hogy a végeredmény még nagyobb íz kavalkád legyen. Aki a puhább húst részesíti előnyben, annak a cél elérése érdekében egy kevés húspuhítót is lehet a hamburger húsba keverni.

Íme egy finom hamburger hús recept:Hamburger hús

  • 1 kgdarált marhahús
  • 1 vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál worchester szósz
  • só, bors
  • (húspuhító tetszés szerint)

Az igazi hamburger titka tehát a hamburger hús. A legjobb a házilag készített buciból készült, házi hamburger húst tartalmazó hamburger. Tudjuk, mi van benne, így nem kell attól tartanunk, hogy ki tudja hogyan csinálták. Mi tudjuk, hiszen mi csináltuk! Jó étvágyat!