Egyszerű, gyors fagyirecept (2. rész)

Azoknak akik nem akarnak a főzéssel vesződni természetesen akad egy teljesen főzés mentes változat is. Nem is kell az előnyeiről, hátrányairól ódákat zengeni. Lássunk is hozzá…

Nem “hőkezelt” változat

Epres semifreddo

Hozzávalók:  Elkészítés: 
  • 4 friss tojás
  • 3 dl tejszín
  • 15dkg cukor
  • 1/2 kg eper
  • 1/2 citrom leve, vagy citromlé

Epres Semifreddo

Epres Semifreddo

A tejszínt – amit jó előre behűtöttünk – felverjük és hűtőbe rakjuk, amíg szükség nem lesz rá.

A cukormennyiség kb. felével habosra verjük a tojássárgáját. A fehérjét is felverjük. Amikor már nagyon habos, hozzáadjuk a cukoradag másik felét. 

A fehérjéből készült habot óvatosan hozzáöntjük a sárgájához egy fakanál segítségével.

Az epret turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük, majd hozzáöntjük a citromlevet. Miután ezzel megvagyunk, a hűtőbe rakott tejszínhabot hozzákeverjük. Az epres-tejszínes masszát hozzáöntjük a tojásokkal és fóliával bélelt őzgerincformába öntjük.

Legalább 4 órán keresztül fagyasztjuk.

Comments are closed.

Facebook