Ütős lakberendezési kiegészítők – Lebegő lámpa

2012 júl 26. | Lakberendezés

Napjaink irányadó és egyben legkedveltebb lakberendezési stílusa – kövezettek meg ha nem így hívják – az eklektikus stílus. Vagyis az antik, klasszikus és a modern vagy high-tech stílusjegyek keverése. Személy szerint én mindig oda voltam meg kétszer vissza az olyan bútorokért, kiegészítőkért vagy teljes szobákért, amiket a tervezők az ellentéteket ötvözve és azokat egyensúlyba hozva dolgoztak. Például régi és – most már talán – örök kedvencem a fa és az üveg egyidejű jelenléte. Ugyanígy rajongok a modern és antik stílusjegyek keveréséért, ezért is tetszett meg a most következő darab.

The Silhouette: Lebegő lámpa

A hagyományos forma megtartása mellett valami újat/modernet alkotni majdnem lehetetlen, hiszen nem minden forma, stílus alkalmas a modern befogadására. (Nehezen tudom elképzelni mondjuk egy barokk tükröt neon megvilágítással jól nézne ki.)

Dizájn:
A lámpát Angela Jansen tervezte és Ger Jansen német mérnök segítségével meg is alkotta az antik asztali lámpa és a modern „elvárások” elképesztő szimbiózisát.

– A dizájn a régi idők divatos lámpáinak emlékét idézi, de – amikor észreveszed hogy lebeg – rájössz, hogy a jövőnek tervezték. – mondja Angela Jansen

Megjelenés:
A lámpa talapzatának alapját kézzel készített fa alkotja, amit fényes fekete festés borít. A csatlakozó kábel stílusosan fekete szövettel van borítva.

A kúp alakú lámpabúra matt fekete szövetből és gyöngyház fehér belső részből áll. A fény egy tükör nyílásain szűrődik át, amit a búra alsó részét tetejét borítja.

Technológia:
A lámpa lebegését a beépített, úgynevezett „levitációs technológia” teszi lehetővé. A technológia alapját az elektromágneses alkatrészek és egy kifinomult vezérlőrendszer képezik. A ma létező legfejlettebb LED technológiát alkalmazásának köszönhetően, a lámpa energiatakarékos is egyben. A fényerő egy érintéssel állítható.

A „levitációs technológia” videó 

Műszaki adatok:
A szövettel borított kábel 2 méter hosszú, ami egy univerzális adapterhez csatlakozik, melyhez egy újabb 1,86 méteres kábel kapcsolódik.

Fényerő: 300 Lux

Fogyasztás: 3W készenléti módban (csak a lebegés működik); 15W amikor a LED-ek maximális fényerőre vannak állítva.

A Silhouette lebegő lámpa működés közben

Na jó és akkor a sok ámulatba ejtő dolog után következzen egy lehangoló. Ennek a csodálatra méltó lámpának az ára 1.300 $, azaz közel 300.000 Ft. Nem ma lesz, amikor bedíszítem a szobámat vele.