Új alkalmazás menthet ki minket egy félresikerült randiról

2012 júl 12. | Szórakozás

 

Valljuk be, mi is voltunk már áldozatai kínos randiknak, ami nem vezetett sehová. De nyugalom, úton a segítség, méghozzá – hogy egy kis képzavarral éljek – egy alkalmazás személyében, ami egy bejövő „mentő” hívást kínál.

A Bad Date Rescue alkalmazást ami az eHarmony.com fejlesztett ki és tett közzé a héten. Az alkalmazás segítségével bejövő „álhívást” intézhetünk magunkhoz, ami lehetőséget ad arra, hogy elmeneküljünk egy randiról, ha nem alakul túl fényesen.

„Rengeteg oka lehet annak, hogy el akarunk menekülni egy randiról,” – mondta Arvind Mishra, az eHarmony termékmenedzsment osztály igazgatója. „Mindannyian együttérzük, hiszen mind voltunk már félresikerült randin.”

Az ingyenes alkalmazás számos módon beállítható az „álhívásra”. A felhasználók névjegyükből kiválaszthatnak egy telefonszámot a hívásra, például az anyjukat vagy egy barátjukat. Az alkalmazás elmenti a kiválasztott ember képét és megjeleníti, amikor az „álhívás” beindul. Komplett forgatókönyvek is járnak az alkalmazáshoz, mint mondjuk „egy szomszéd hív, hogy csőtörés van” vagy „anyukám hív, hogy a nővéremnek most született meg a gyereke” vagy mondjuk „a főnököm azt mondja, hogy azonnali segítségre van szüksége”.

„Lehetőséget kínál arra, hogy megmenekülj a kínos szituációból anélkül, hogy megbántanád az illetőt” – magyarázta Mishra.

Az alkalmazás beállítható a randi előtt egy adott időpontra, és helyet kapott egy „gyors-mentés” funkció is, ami egy gombnyomás után néhány másodperccel beindítja az „álhívást”.

„Rengeteg oka lehet annak, hogy el akarunk menekülni egy randiról. Mi segítséget adunk abban, hogy mindezt viccessé, könnyűvé és udvariassá tegyük.” – tette hozzá Arvind Mishra.

Néhány személyes hozzáfűzni való

  • Az alkalmazás jelenleg csak iPhone-ra elérhető.
  • Hasonló dolog régóta létezik. A Samsung telefonoknál ez gyárilag elérhető. Igaz nem választhatunk ki nevet, telefonszámot, csak egy Ismeretlen telefonszámról érkező hívást jelez.
  • Sok ember tud az alkalmazásról, nagy a lebukás veszélye.
  • Attól, hogy egyszer megmenekültünk, még nem bekkeltük ki a következő beszélgetést, amikor is – mondjuk egy randi esetén meg kell mondanunk, – ha nem vagyunk ultra-parasztok – hogy nem fog működni.
  • Ne neveljük már magunkat a hazugságra!